Palvelut

Oikomishoito

Maksuton oikomishoidon konsultointi

Tutustu oikomishoidon mahdollisuuksiin ilmaisessa konsultaatiossamme.

Saat selkeän kuvan eri vaihtoehdoista, suunnitelman toimenpiteistä ja arvion kustannuksista.

Konsultaation jälkeen voit päättää, haluatko edetä suunnitelman mukaisiin toimenpiteisiin.

Jeevana-Subasinghe-orthodontics-1-before-300x153Jeevana-Subasinghe-orthodontics-1-after-300x153

Oikomishoito

Oikomishoito keinona kohti tervettä ja kaunista hymyä

Oikomishoito tehdään erilaisten purentahäiriöiden vuoksi. Yleensä oikomishoito tehdään 9–12 vuoden iässä, mutta myös aikuisten hampaita voidaan oikoa. Oikomishoitoa annetaan myös alle kouluikäisille, jolloin hoidon aloittamisen syynä voi olla alaleuan ohjautuminen sivulle tai eteenpäin (risti- ja saksipurenta, progenia), kun hampaita purraan yhteen. Hoidossa käytetään irrotettavia tai kiinteitä oikomiskojeita. Yleisin syy oikomishoitoon on purentahäiriö, joka haittaa hampaiston normaalia kehitystä tai toimintaa. Virheellinen purenta voi estää kunnollisen pureskelun ja aiheuttaa pään ja kasvojen alueen kiputiloja.  

Perinteisten oikomishoitojen lisäksi hampaita voidaan vastaanotollamme oikoa nykyään myös esteettisesti lähes näkymättömillä Invisalign-kalvoilla sekä Inman Aligner -tekniikalla.  

Providental tarjoaa oikomishoitoa sekä lapsille että aikuisille.

Jeevana-Subasinghe-orthodontics-1-before-300x153Jeevana-Subasinghe-orthodontics-1-after-300x153

Oikomishoito

Millaisia oikomiskojeet ovat?

Oikomiskojeita on irrotettavia ja kiinteitä sekä näiden yhdistelmiä. Kojeita on lukuisia erilaisia erilaisten oiottavien tilanteiden hoitoon.

Irrotettavat kojeet ovat usein muovia tai metallisia ja niitä käytetään joko jatkuvasti, päivin, öisin, iltaisin – käyttötarkoituksesta riippuen siis. Myös erinäiset apuvälineet, kuten ortodonttiset kuminauhat sekä niska- ja päävedot (okkipitaaliveto) ovat yleisiä. Nykytietämyksen mukaan nämä on kuitenkin mahdollista korvata kiinteillä suun sisäisillä kojeilla – tämä on kuitenkin usein kalliimpaa. Myös meidän vastaanotollamme tehtävä Invisalign on erinomainen esimerkki irrotettavista oikomiskojeista.

Yleisin oikomishoidon muoto on perinteinen kiinteä kaarilangan ja etuhampaiden ulkopinnalle liimattavien kiinnikkeiden ja/tai sementoitavien molaarirenkaiden yhdistelmä, jonka apuna käytetään lukuisia erilaisia välineitä, kuten kumilenkkejä, jousia, koukkuja ja ligatuuria. Tällä tavalla voidaan oikoa myös haastaviakin tapauksia.

Myös niin sanotut mini-implantit ovat yleisiä oikomishoidossa.

Miksi purentavirhe syntyy?

Suurin osa oiottavista purentavirheistä selittyvät perinnöllisillä tekijöillä. Osa purentavirheistä johtuu epäsuotuisista tavoista (mm. peukalon tai tutin imeminen pitkään lapsena), suun alueen traumoista tai hampaiden menetyksistä.  

Tutustu Invisalign-hoitoihimme tarkemmin TÄÄLTÄ

Oikomishoito

Kuinka kauan oikomishoito kestää?

Lapsilla aktiivinen oikomishoito kestää yleensä pari vuotta hoidon nivoutuessa leukojen kasvuun ja pysyvien hampaiden puhkeamiseen. Luustoperäisten purentavirheiden hoito kestää yleensä pituuskasvun päättymiseen asti.

Aikuisilla yksittäisen hampaan asennon korjaus saattaa kestää vain muutaman kuukauden, mutta laaja oikomishoito voi viedä kahdesta kolmeen vuotta. Aikataulun määrää hampaiden liikkumisvauhti luussa. Hampaita ei voi siirtää nopeammin kuin luusolut sallivat.

Aktiivista oikomishoitoa seuraa yleensä niin sanottu retentio- eli ylläpitovaihe, jotta vaivalla siirretyt hampaat eivät palaudu takaisin lähtötilanteeseen niitä ympäröivien kiinnityskudosten vetämänä. Retentio voi olla joko muovikalvo tai metallinen hampaiden taakse liimattava lanka, tai näiden yhdistelmä. Myös erinäiset retentiokojeet, kuten Hawley retainer, ovat yleisiä.

Oikomshoito

Suuhygienia ja hampaiden puhdistus oikomishoidon aikana

Hampaiden huolellinen puhdistus ja oikeanlainen kotihoito ovat ehdottoman tärkeässä asemassa hoitojen onnistumiseksi. Kaikki oikomishoidon kojeet, eritoten kiinteät kojeet, keräävät bakteereja ja vaikeuttavat hampaiden puhdistamista. Tämä altistaa hampaat reikiintymiselle ja ikenet tulehduksille.

Oikomishoidossa oleva sitoutuu huolehtimaan suuhygieniastaan hoitotiimin ohjeiden mukaisesti. Jos hampaat reikiintyvät hoidon aikana, joudutaan hoidot useimmissa tapauksissa keskeyttämään kunnes tilanne on saatu korjatuksi.

Suun ja hampaiden puhdistamiseen menee usein enemmän aikaa. Kojeita täytyy usein puhdistaa myös ruokailun jälkeen. Ruokavalioon kannattaa myös kiinnittää erityistä huomiota.

Oikomishoidon aikaista hampaiden puhdistusta voidaan helpottaa erinäisin apuvälinein, kuten hammasväliharjoin, sähköhammasharjojen ortodonttisilla vaihtoharjaspäillä, erikoisvalmisteisilla manuaalihammasharjoilla, hammaslangoilla, WaterJet –vesisuihkupuhdistuslaitteilla jne.

”Hammaslääkäri Jeevana Subasinghe on opiskellut oikomishoitoa usean alan erikoishammaslääkärin johdolla. Ehl Tommaso Padula toimii erikoistumiskoulutuksen yksikössä Göteborgissa, Ruotsissa, oikomishoitoon erikoistuvien hammaslääkärien kouluttajana, ja hänen johdollaan Jeevana on hoitanut omalla vastaanotollaan Englannissa sekä lasten että aikuisten oikomishoitoja. Lisäksi hän on osallistunut lukuisiin oikomishoidon koulutuksiin muun muassa Dr. Ravindra Nanda (Connecticutin yliopisto, USA), Dr. Björn Ludwig (Traben, Saksa), Dr Benedict Wilmes (Düsseldorfin yliopisto, Saksa) ja Ehl Lea Tammelin (Helsinki, Suomi) johdolla.”

Lisäksi Jeevanalla on koulutus ja taito suorittaa oikomishoitoon liittyviä kirurgisia ja plastiikkakirurgisia toimenpiteitä.  

Oikomishoito

Hampaiden oikominen ja hampaiden poistot

Joskus oikomishoito vaatii joidenkin hampaiden poistamista (usein premolaari), jotta kaikki hampaat saadaan mahtumaan hammaskaarelle. Hampaiden välipintojen kiilteen hiominen (IPR, eli interproximal enamel reduction) on myös yksi keino tuoda hammaskaarelle lisää tilaa.

Vaikeita purentavirheitä ei aina pystytä hoitamaan pelkällä oikomishoidolla, vaan hampaiden siirron lisäksi myös leukoja pitää siirtää uuteen asentoon. Silloin hoitoon kuuluu myös leuan leikkaustoimenpiteitä. 

ARvostelut

Asiakasarvostelut

Ilari Tarvainen
Read More
Hampaastani lohkesi pala, mutta Providentalista löytyi vapaa aika vaivattomasti. Jeevana hoiti lohkeaman ja samalla löytyneen reiän ottaen upeasti huomioon hammaslääkäriin ja kipuun liittyvät pelkoni. Kiitos ammattitaitoisesta hoidosta ja loistavasta asiakaspalvelusta!
Leena Toivainen
Read More
Thomas Thottungal, todella miellyttävä ja asiantunteva hammaslääkäri. Thomas tietää mitä tekee ja lopputulos on loistava. Työskennellessä ei ole kiireen tuntua, vaan rauhallista ja vankkaa ammattitaitoista osaamista. Suosittelen lämpimästi!
Anneli Tertsonen
Read More
Siisti ja rauhallinen paikka Helsingin keskustassa hyvät kulkuyhteydet. Ammattitaitoinen henkilökunta. Hoito on ollut kiitettävää. Päässyt aina ajallaan hammashoitoon. Suosittelen lämpimästi.
Anneli Tertsonen
Read More
Siisti ja rauhallinen paikka Helsingin keskustassa hyvät kulkuyhteydet. Ammattitaitoinen henkilökunta. Hoito on ollut kiitettävää. Päässyt aina ajallaan hammashoitoon. Suosittelen lämpimästi.
Emma T
Read More
Jeevana on tarjonnut erinomaista hoitoa vuosien ajan. Viimeisin oli kruunu aiemmin juurikäsitellylle hampaalle – täydellisen hampaan valmistustekniikka oli erittäin vaikuttava. Suosittelen lämpimästi hänen työtään, sillä hänellä on korkeatasoista osaamista, joka tarjoaa hoitoa monilla erikoisaloilla.
Ilya Bezuglov
Read More
Loistava paikka korjata hampaat nopea ja laadukas palvelu, asiakkaan tarpeiden mukaan säädettävä työaikataulu, ystävällinen henkilökunta. Erittäin suositeltavaa. 🙂
Previous
Next

Ota yhteyttä

Yhteystiedot

Aukioloajat: 9.00–16.00 Ajanvaraukset ja kysymykset voi esittää joko puhelimitse (ma–Pe klo 9–16), sähköpostitse tai täyttämällä oheisen lomakkeen.

Sijainti: Hammaslääkäriasemamme uusimpine puitteineen löytyy Helsingin keskustan sydämestä, kivenheiton päässä Stockmannin tavaratalosta, Kalevankadun ja Yrjönkadun kulmassa.

Esteettömyys: Tiloihin pääsee myös pyörätuolilla. Autolla liikkuvat voivat pysäköida esimerkiksi Forumin tai Stockmannin pysäköintihalliin.

Yhteydenottolomake