oikomishoito

”OIKOMISHOITO KEINONA KOHTI TERVETTÄ JA KAUNISTA HYMYÄ.”

 

Oikomishoito tehdään erilaisten purentahäiriöiden vuoksi. Yleensä oikomishoito tehdään 9–12 vuoden iässä, mutta myös aikuisten hampaita voidaan oikoa. Oikomishoitoa annetaan myös alle kouluikäisille, jolloin hoidon aloittamisen syynä voi olla alaleuan ohjautuminen sivulle tai eteenpäin (risti- ja saksipurenta, progenia), kun hampaita purraan yhteen. Hoidossa käytetään irrotettavia tai kiinteitä oikomiskojeita. Yleisin syy oikomishoitoon on purentahäiriö, joka haittaa hampaiston normaalia kehitystä tai toimintaa. Virheellinen purenta voi estää kunnollisen pureskelun ja aiheuttaa pään ja kasvojen alueen kiputiloja.

Perinteisten oikomishoitojen lisäksi hampaita voidaan vastaanotollamme oikoa nykyään myös esteettisesti lähes näkymättömillä Invisalign-kalvoilla sekä Inman Aligner -tekniikalla.

Providental tarjoaa oikomishoitoa sekä lapsille että aikuisille.

Tutustu Invisalign-hoitoihimme tarkemmin TÄÄLLÄ

Inman Alignerista löydät lisätietoa TÄÄLTÄ

KUINKA KAUAN OIKOMISHOITO KESTÄÄ?

Lapsilla aktiivinen oikomishoito kestää yleensä pari vuotta hoidon nivoutuessa leukojen kasvuun ja pysyvien hampaiden puhkeamiseen. Luustoperäisten purentavirheiden hoito kestää yleensä pituuskasvun päättymiseen asti.

Aikuisilla yksittäisen hampaan asennon korjaus saattaa kestää vain muutaman kuukauden, mutta laaja oikomishoito voi viedä kahdesta kolmeen vuotta. Aikataulun määrää hampaiden liikkumisvauhti luussa. Hampaita ei voi siirtää nopeammin kuin luusolut sallivat.

Hammaslääkäri Jeevana Subasinghe on opiskellut oikomishoitoa usean alan erikoishammaslääkärin johdolla. Ehl Tommaso Padula toimii erikoistumiskoulutuksen yksikössä Göteborgissa, Ruotsissa, oikomishoitoon erikoistuvien hammaslääkärien kouluttajana, ja hänen johdollaan Jeevana on hoitanut omalla vastaanotollaan Englannissa sekä lasten että aikuisten oikomishoitoja. Lisäksi hän on osallistunut lukuisiin oikomishoidon koulutuksiin muun muassa Dr. Ravindra Nanda (Connecticutin yliopisto, USA), Dr. Björn Ludwig (Traben, Saksa), Dr Benedict Wilmes (Düsseldorfin yliopisto, Saksa) ja Ehl Lea Tammelin (Helsinki, Suomi) johdolla.

Lisäksi Jeevanalla on koulutus ja taito suorittaa oikomishoitoon liittyviä kirurgisia ja plastiikkakirurgisia toimenpiteitä.

>> Varaa nyt

Scroll to top