!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod? n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n; n.push=n;n.loaded=!0;n.version='2.0';n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0; t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window, document,'script','https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js?v=next');

blogi

 

 Invisalign -menetelmällä voidaan oikoa hampaat lähes näkymättömillä, irrotettavilla oikomiskiskoilla, jotka valmistetaan mittatilaustyönä. Kiskot vaihdetaan kahden viikon välein seuraavaan settiin, jolloin hampaat siirtyvät viikko viikolta kohti suunniteltua lopputulosta. Nopeaa ja vaivatonta!

Mikä Invisalign? Lue lisää…

Voit seurata hoitojen edistymistä myös Instagramissa!

 

Invisalign -hoidoistaan kertoo Eveliina Alanne

Hampaani ovat olleet minulle aina hyvin tärkeät ja mitä hammashoitoon tulee olen sen oppinut pienestä pitäen kotoa, koska oma äitini on hammashoitaja ammatiltaan.

Itse hammaslääkärit ovat pelottavia paikkoja, koska koen hammas kivun kauheimmaksi asiaksi ja tämä aina pitkittää omaa menemistä hammaslääkäriin 😀 Vaikka suun terveys on minulle tärkee.

Olen 34 vuotta juuri täyttänyt ja olen miettinyt vuosia kahden hampaan suoristamista ja harmikseni olen myös narskuttelija, joka taas aiheuttaa minulle niskakivut ja päänsärkyä.

 

Minulla on kauniit hampaat, mutta itseäni häiritsevät kaksi hammasta, jotka eivät ole rivissä. Tykkään hymyillä paljon, mutta miten kaksi hammasta voikaan vaikuttaa siihen, että sitä niitä alkaa peittälemään? luultavammin kukaan muu ei edes huomaa eroa.

Minun kaksoissiskolleni tehtiin hoito jokin aika sitten ja hän kehui tätä minulle paljon ja myös parhaalle ystävälleni on aloitettu hoito vuosi sitten. Heidän kummankin kokemukset ovat olleen niin erilaisia, että en oikein osannut ajatella miten se toimisi omissa hampaissani.

Minulle aloitettiin invisalignen hoito 8 viikkoa sitten, tänään illalla kun menen nukkumaan vaihtuu 8 viikon muotit suuhun. Hoitona minulle tehdään light ja muotteja minulle tuli 14 kappaletta.

Ensimmäisellä viikolla muistan kun soitin joka päivä siskolleni, että onko minun hoidossa jotain vikaa, kun hampaisiini ei satu ollenkaan, koska siitä oli varoitettu ja peloiteltu. Myöskään en oikeastaan tuntenut mitään suussa ja totuin muotteihin ensimmäisen yön aikana.
Tokalla viikolla kun vaihdoin raudat huomasin saman ja aloin jo miettimään lähteekö hampaani ollenkaan liikkumaan. Vaikka mitään kipua en tuntenutkaan huomasin hampaissa kumminkin muutosta.

No sitten saapuikin kolmas viikkoa ja kipu sen myötä.
Laitan aina uuden muotin yötä vasten ja tämä kolmannen viikon muotti tuntui todella erikoiselta suussa ja todella kireältä. Oikean puolen viimeinen ylä hampaan kohdalta muotti tuntui vielä ”liian isolta” .
Muottien kanssa meni tottua 4 päivää. Neljän päivän aikana hampaat olivat herkät, syöminen tuntui inhottavalta.

5-6 viikko olivat helpompia taas, mutta huomasin uusien muottien kanssa aina kireyden ja pientä hammas vihlontaa.
Viimeisin eli 7 viikko toisti kolmatta viikkoa. Etuhampaani ovat olleet herkillä ja myös siirrettävät hampaat ovat tuntuneen jopa kosketus herkältä.

Tähän menessä kokemukseni on ollut kumminkin positiivinen ja joka viikko, kun huomaan hampaiden siirtymisen tulee hyvä fiilis 🙂 Alan hahmoittamaan miltä lopputulos tulee näyttämään.

Mitä mietteitä itselläni on tullut hoidon aikana eniten miten korona vaikuttaa hoitooni, koska välitarkastuksia ei juuri nyt tehdä. Seuraan hampaitani päivittäin ja koen itse hoitoni edistyvän aikataulun mukaisesti.

 

 

Vasemmalla (mobiilissa yllä) kuvassa Eveliina ennen Invisalign -hoitoja.

 

Oikealla (mobiilissa alla) hoitava hammaslääkäri Thomas Thottungal.

Seuraa hoitojen etenemistä Instagramissa: TÄÄLLÄ

 

Päivitämme hoitojen etenemistä myös tällä sivulla!

Invisalign -hoidot Providentalissa osa 1!

Providental Hammaslääkärit ja Eveliina Alanne.

 

 

 

Scroll to top Call Now