fbpx

suukirurgia

YLEISIMMÄT SUUKIRURGISET TOIMENPITEET JA HINNAT KELA-KORVAUKSEN JÄLKEEN

 

Leikkaukselliset hampaiden/ viisaudenhampaiden poistot      238 € / vaativa 288€

VIISAUDENHAMPAAN POISTO

Viisaudenhampaat puhkeavat useimmilla noin 20 ikävuoden kieppeillä. Ne harvemmin vaivaavat enää yli 26-vuotiaita. Vain 2 % ihmisistä syntyy kokonaan ilman viisaudenhampaita. Usein miten viisaudenhammas puhkeaa joko vaillinaisesti tai väärään asentoon, eikä mahdu hammaskaarelle. Viisaudenhammas ei myöskään osallistu purentaan, kuten muut hampaat. Väärässä asennossa tai vain osittain puhjennut viisaudenhammas voi aiheuttaa tulehduksen tai kipuja, siksi se useimmilla joudutaan poistamaan. Viisaudenhammas myös reikiintyy helposti, koska sen puhdistaminen on hankalaa ja reikiintymistä aiheuttavat bakteerit pääsevät näin lisääntymään.

Puhkeamatonta tai vaillinaisesti puhjennutta viisaudenhammasta ympäröi limakalvo, perikoroniitti, joka voi tulehtua. Osittain puhjennutta hammasta peittää ienläppä, jonka kunnollinen puhdistaminen on mahdotonta ja sinne kertyvät bakteerit vähitellen aiheuttavat tulehduksen. Yleisintä tulehdukset ovat alaleuan viisaudenhampaissa. Tulehduksen oireita ovat arkuus, märkävuoto ja pahanhajuinen hengitys, vakavissa tulehduksissa kuumeilu ja suun avaamisen hankaluus. Tulehduksen parantamiseen ainoa keino on viisaudenhampaan poisto.

Viisaudenhampaan poisto suunnitellaan röntgenkuvauksen ja mahdollisen mikroTT-kuvauksen jälkeen. Poistoa ei tarvitse tehdä, jos hammas on kokonaan leukaluun sisällä, eikä aiheuta mitään oireita. Tilanteesta riippuen poisto voi sujua helposti tai olla haastavampi. Viisaudenhammas leikataan paikallispuudutuksessa. Ennen vaativaa leikkausta voidaan määrätä antibioottikuuri, jota jatketaan 2 – 7 päivää tulehdusvaaran vähentämiseksi. Leikkauksen jälkeen poistokuoppaan laitetaan sideharsotaitos, jota puremalla verenvuoto vähenee ja poistokuopan paraneminen voi alkaa. Pahimmillaan kipu on 6 – 8 tuntia poistamisen jälkeen, hammaslääkäri määrää lääkettä kivun lieventämiseksi. Leikatun puolen poskella voi myös käyttää jäähaudetta pienissä jaksoissa.

Leikkauksen jälkeen ei saa syödä, eikä juoda 3 tuntiin. Tupakointia on vältettävä 3 päivää. Kaikki ruoka täytyy pureskella suun toisella puolella kahden viikon ajan. Turvotusta kehittyy 1 – 2 päivän aikana. Osalle potilaista kehittyy noin 3 vuorokauden kuluessa poistosta tulehdus hammaskuoppaan, jonka oireita ovat kuumeilu ja kova kipu. Tällöin on otettava yhteyttä hammaslääkäriin tai päivystykseen. Tulehdus tulee noin joka kymmenennelle leikkauspotilaalle.

Hampaan paljastusleikkaus                                      156 €

Leukaluun sisälle jääneen hampaan leikkauksellinen paljastaminen ikenen alta jatkotoimenpiteitä (mm. hampaan oikominen riviin) varten.

 Gingivektomia                                                                 241 €

Ikenien leikkauksellinen muotoilu ja/tai osittainen poistaminen yleensä ikenien liikasvun takia.

Parodontologinen läppäleikkaus                             308 € / vaativa 421 €

Ienkudoksen leikkauksellinen muotoilu avaamalla ikenien alueelle eri tavoin muotoiltava läppä, mm. tietyntyyppisten tulehdusten hoito, syventyneiden ientaskujen korjaus ja taskujen alapuolisten hammaspintojen puhdistus hammaskivestä.

Ienmuutosten poistot                                                     119 €

Mm. ienkudoksen poisto terveydellisitä ja esteettisistä syistä.

Hammasimplantit (lue lisää…)                                         alk. 1800 €

Kaikki hoidot tehdään kivuttomasti paikallispuudutuksessa. pelko- ja ahdistuspotilaille tarjoamme rauhoittavaa esilääkitystä.

Suukirurgisia toimenpiteitä Providentalissa tekee hammaslääkäri Jeevana Subasinghe. Tutustu Jeevanaan osoitteessa http://www.dentalxfactor.com/

Scroll to top