Palvelut

Hammaslääkäripelko

Hammaslääkäripelko

Hammaslääkäripelko

Monet ihmiset kokevat hammaslääkärissä käynnin epämiellyttävänä. Syynä hammaslääkäripelkoon voi olla esimerkiksi omakohtainen kivulias ja epämiellyttävä aikaisempi hoitokokemus tai muiden ihmisten kertomukset ja asenteet. Muita pelkoa aiheuttavia tekijöitä voivat olla hoitohuoneen äänet ja hajut, hammaslääkärituoli tai hoidossa käytettävät välineet, hoitovalo tai joku erityinen toimenpide. Hyvin usein hammaslääkäripelon taustalta löytyy myös häpeäntunne suun terveydentilan suhteen. Ajatellaan, että ei kehdata mennä ”hammaslääkärin paheksuttavaksi”, koska hampaat ovat niin huonossa kunnossa. Tämä kuitenkin on täysin virheellinen luulo. Hammaslääkärin tehtävänä ei ole paheksunta, vaan hänen tehtävänsä on auttaa parhaansa mukaan saamaan terve suu ja terveet hampaat ja tätä kautta parempi elämänlaatu.

Hammaslääkäripelko

Hammaslääkäripelon lievittämäinen

Hammaslääkäripelkoa voidaan lieventää monella tavalla. Ensimmäinen askel on kertoa peloistaan hammaslääkärille. Tällöin arvioidaan, mikä on pelon aiheuttaja ja mikä on paras keino lieventää pelkoa. Usein jo asiasta keskusteleminen ja luottamussuhteen luominen hammaslääkärin ja potilaan välille vähentää pelkoa.

”Tutkimusten mukaan lapset oppivat helposti pelkäämään hammaslääkärikäyntejä vanhemmiltaan. Monilla potilailla pelko liittyy kipuun tai kontrollin menetyksen tunteeseen. Normaalin kivunlievityksen lisäksi hammaslääkäripelkoisia potilaita voidaan hoitaa hyvän ja luottamuksellisen potilas-suhteen avulla, esilääkityksellä tai sedaation tai anestesian avulla.”

Hammaslääketiede kehittyy koko ajan ja nykyaikaiset koneet ja puudutusmenetelmät takaavat potilaalle kivuttoman ja miellyttävän hoidon. Hammaslääkäripelosta huolimatta hoitoon kannattaa hakeutua säännöllisesti. Mitä useammin suuta hoidetaan, sitä pienemmillä toimenpiteillä selvitään.

 

ARvostelut

Asiakasarvostelut

Ilari Tarvainen
Read More
Hampaastani lohkesi pala, mutta Providentalista löytyi vapaa aika vaivattomasti. Jeevana hoiti lohkeaman ja samalla löytyneen reiän ottaen upeasti huomioon hammaslääkäriin ja kipuun liittyvät pelkoni. Kiitos ammattitaitoisesta hoidosta ja loistavasta asiakaspalvelusta!
Leena Toivainen
Read More
Thomas Thottungal, todella miellyttävä ja asiantunteva hammaslääkäri. Thomas tietää mitä tekee ja lopputulos on loistava. Työskennellessä ei ole kiireen tuntua, vaan rauhallista ja vankkaa ammattitaitoista osaamista. Suosittelen lämpimästi!
Anneli Tertsonen
Read More
Siisti ja rauhallinen paikka Helsingin keskustassa hyvät kulkuyhteydet. Ammattitaitoinen henkilökunta. Hoito on ollut kiitettävää. Päässyt aina ajallaan hammashoitoon. Suosittelen lämpimästi.
Anneli Tertsonen
Read More
Siisti ja rauhallinen paikka Helsingin keskustassa hyvät kulkuyhteydet. Ammattitaitoinen henkilökunta. Hoito on ollut kiitettävää. Päässyt aina ajallaan hammashoitoon. Suosittelen lämpimästi.
Emma T
Read More
Jeevana on tarjonnut erinomaista hoitoa vuosien ajan. Viimeisin oli kruunu aiemmin juurikäsitellylle hampaalle – täydellisen hampaan valmistustekniikka oli erittäin vaikuttava. Suosittelen lämpimästi hänen työtään, sillä hänellä on korkeatasoista osaamista, joka tarjoaa hoitoa monilla erikoisaloilla.
Ilya Bezuglov
Read More
Loistava paikka korjata hampaat nopea ja laadukas palvelu, asiakkaan tarpeiden mukaan säädettävä työaikataulu, ystävällinen henkilökunta. Erittäin suositeltavaa. 🙂
Previous
Next

Ota yhteyttä

Yhteystiedot

Aukioloajat: 9.00–16.00 Ajanvaraukset ja kysymykset voi esittää joko puhelimitse (ma–Pe klo 9–16), sähköpostitse tai täyttämällä oheisen lomakkeen.

Sijainti: Hammaslääkäriasemamme uusimpine puitteineen löytyy Helsingin keskustan sydämestä, kivenheiton päässä Stockmannin tavaratalosta, Kalevankadun ja Yrjönkadun kulmassa.

Esteettömyys: Tiloihin pääsee myös pyörätuolilla. Autolla liikkuvat voivat pysäköida esimerkiksi Forumin tai Stockmannin pysäköintihalliin.

Yhteydenottolomake