HAMMASIMPLANTIT

Mitä implanttihoito tarkoittaa?

Hammasimplantit ovat leukaluuhun kiinnitettävät, yleensä titaanista valmistetut keinojuuret.  Hammasimplantit mukautuvat ja kiinnittyvät ympäröivään leukaluuhun muutamassa kuukaudessa. Implantteihin voi kiinnittää esimerkiksi kruunuja, siltoja tai irtoproteeseja.

Implanteilla voidaan korvata proteettisesti yksi hammas tai useita hampaita. Myös hampaattoman leuan kokoproteesi voidaan korvata implanttisillalla, tai proteesi voidaan kiinnittää implanttijuuriin.

Hoito on suunniteltava huolellisesti

Implanttihoidossa on kaksi vaihetta: kirurginen ja proteettinen. Polikliinisessa leikkauksessa implantit eli keinojuuret istutetaan leukaluuhun, ja proteettisessa vaiheessa potilaalle rakennetaan lopulliset hampaat. Uusien menetelmien ansiosta implanttien luutumista ei enää tarvitse odottaa useita kuukausia, kuten aiemmin.

Onnistuneen implanttihoidon edellytyksenä on, että potilaalla on riittävästi leukaluuta. Siksi hammaslääkärin tekemän kliinisen tutkimuksen lisäksi tarvitaan aina myös erilaisia röntgentutkimuksia. Tietokonetomografialla saadaan tarkka tieto leukaluun määrästä, muodosta ja laadusta. Eri tutkimuksista saatujen tietojen perusteella hammaslääkäri suunnittelee implanttihoidon yhteistyössä röntgenlääkärin kanssa.

Hammasimplantteja pitää hoitaa yhtä huolellisesti kuin omia hampaita. Implanttien tilanne on tutkitutettava hammaslääkärillä säännöllisesti aivan kuten omienkin hampaiden.

Hammaslääkäri Jeevana Subasinghella on yli 20 vuoden kokemus implanttihoidoista, joita hän on opiskellut usean ammattilaisen kanssa – eritoten Leukakirurgi Juha Paatsaman ja Professori H F Sailerin opastamana. Yhteistyö ja konsultaatio jatkuvat edelleenkin. Jeevana on saanut erityiskoulutusta luusiirteiden ja kasvutekijöiden käytöstä, pehmytkudossiirteistä sekä plastiikkakirurgian tekniikoista, joiden avulla vaativammatkin rekonstruktoitavat hammashoidot ja implanttikirurgiset tapaukset voidaan hoitaa.

Tämänhetkiset käytössä olevat menetelmämme ovat Straumann® ja Osstem® -Hammasimplantit.

Hammasimplantin hinta

Osstem®  alk. 1800 €/kpl

Straumann®  alk. 2800 €/kpl

(+ mahd. lisäkustannukset, kuten OPTG-kuva 80 € sekä tarvittaessa TT-kuva 175 €)

>>Varaa nyt

Kalevankatu 4 A, Helsinki

Scroll to top